Удар на ГДБОП! Разбиха престъпна група за побои над длъжници, ръководена от жена

ГДБОП разби престъпна група, ръководена от жена, която е събирала дълговете на кредитно дружество в Софийска област.

Групата е била от шестима души, които изнудвали, заплашвали и пребивали хора, които са забавили плащанията си към фирма за кредити.

Арестите са били извършени преди два дни при специализирана акция на ГДБОП. Според събраните до момента доказателства, групата е била сформирана през януари 2019 г. и е събирала дългове на лицензирана фирма за кредити в Софийска област.

От прокуратурата подчертават, че това е първата разкрита престъпна група с подобна дейност, ръководена от жена. Всеки от участниците в престъпното сдружение е заемал определено ниво в йерархията и е изпълнявал строго определени функции“, посочват от държавното обвинение.

Жертвите на изнудване били предимно ниско образовани и малоимотни хора. Някои от тях били насилствено принуждавани да погасяват предсрочно кредитите си в пълния им размер. В хода на разследването вече са разпитани много свидетели, сред които и пострадали от престъпната дейност.

Шестимата обвиняеми са задържани за 72 часа, като днес Специализираната прокуратура ще поиска и постоянен арест за тях. При претърсвания на адресите и автомобилите им са били намерени бухалки, телефони и СИМ-карти, списъци с имена, адреси и суми.

По непотвърдена информация на „Актуален глас“ маскираните щурмували и адреси в Годеч, където са извършени претърсвания. Има арестувани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.