Ексклузивно в „Актуален глас“: Ще има ли абитуриентски балове тази година?

Ще има ли абитуриентски балове тази година? Това се питат и ученици, и родители, ошашавени от разпоредбите на здравното министерство и кризата с коронавируса.

Въпреки пандемията голяма част от зрелостниците се готвят за балове още от средата на април, когато са първите ангажирани дати. Мнозина от тях вече са резервирали ресторанти и таят леки надежди, че ще успеят да отпразнуват завършването си.

„Актуален глас“ попита Министерството на здравеопазването ще празнуват ли абитуриентите и при какви мерки. Оттам не се ангажираха с конкретен отговор предвид динамичната ситуация с разпространението на коронавируса.

„Министерството на здравеопазването ежедневно, на база 22 показателя, следи разпространението на COVID-19 в страната. Актуализацията на противоепидемичните мерки се извършва именно на база констатираните тенденции. Противоепидемични мерки се въвеждат след анализ и оценка на епидемичната обстановка в страната, в Европа и в света, тенденциите в развитието й, след обсъждане с Националния оперативен щаб и по предложение на главния държавен здравен инспектор.

С оглед на гореизложеното, не може да се прогнозира каква ще бъде епидемичната ситуация и съответните противоепидемични мерки през м. май тази година”, заявиха от здравното ведомство.

И тъй като МОН няма правомощия да забранява или разрешава провеждането на балове, тежката дума е на здравното министерство, което предстои да разпореди мерки и указания за сбирките. Припомняме, че България е в локдаун до 31 март, засега. (ВИЖ ТУК)

Много от миналогодишните абитуриенти се отказаха от изпращанията си, други пък ги преместиха за по-късни дати. (ВИЖ ТУК)

Официално училището изпрати Випуск 2020 в края на юни. Дванайсетокласниците се сбогуваха с училището с нетипичен церемониал на площада, който превърнаха в арена на красотата. (ВИЖ ТУК)

Випуск 2020, снимка: Николета Иванова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.