След „Фермата“ село Шума става туристическа дестинация

Манастирът „Свети Архангел Михаил“ в село Шума се превърна в най-известното свято място в България, след като стана ясно, че там се снима 7-ия сезон на риалити предаването „Фермата”.

Участниците обаче не живеят в светата обител, а в съседство. Това подчерта един от продуцентите и водещ на предаването Андрей Арнаудов.

„Те работят в манастира, който сега е празен. Няма монаси там, не е имало много години, надявам се след края на сезона, когато тази света обител бъде възстановена, да има монаси, които да заживеят заедно с цялото стопанство, което ние сега създаваме”, обясни още той.

Андрей Арнаудов призна, че появата на „Фермата”, където й да е, е голям празник за местните хора.

„Всички много ни се радват, всички знаят, че възстановяването на този манастир ще докара живот в селото. Ще идват хора после – вярващи или обикновени туристи, които ще искат да видят мястото и ние сме горди, че ще помогнем на село Шума и на района“, каза още Андрей. 

„Изключително красиво и романтично място между много планини, близо до Годеч и сръбската граница“, заключи той.

Още по темата – четете ТУК: Ексклузивно в „Актуален глас“: Иван и Андрей пленени от изумителната природа на годечкия край и гостоприемните родолюбиви местни хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.