Д-р Христо Мангъров: Годечани масово страдат от екземи и злокачествени кожни образувания (ВИДЕО)

Годечани масово страдат от алергични контактни дерматити и злокачествени кожни тумори. Това разкри пред „Актуален глас“ дерматологът на „Медицински център – Годеч” – д-р Христо Мангъров.

„Много често срещани са екземите и то предимно при земеделци и хора, които работят в различни заводи с масла и всякакви детергенти“, обясни младият лекар.

„Не са малко и хората със злокачествени кожни тумори. Има пациенти, които просто не са им обръщали внимание с години. Идват и казват: „Това нещо тук го имам от 3,4, 5 години и не спира да расте“, сподели още д-р Мангъров.

Той призна, че се чувства много добре в Медицинския център и благодари за поканата на д-р Владислав Стоянов, с когото са колеги и в МВР болница.

„Чувствам се прекрасно тук. Работя в приятна обстановка. С д-р Стоянов се разбираме много добре“, каза специалистът.

Пред „Актуален глас“ д-р Христо Мангъров заяви, че се гордее със своя баща – инфекциониста доц. Атанас Мангъров, който нашумя в началото на пандемията от Covid-19 с откритото си несъгласие с налаганите противовирусни мерки.

„С гордост нося неговата фамилия“, отсече наследникът му, който споделя неговото мнение за коронавируса и го подкрепя напълно.

Д-р Христо Мангъров не скри, че е преживявал писанията срещу именития си баща, който обаче за разлика от него демонстрирал железен характер и безразличие.

Д-р Христо Мангъров е най-малкият от общо четирите деца на доц. Мангъров. Трима от тях също са избрали пътя на медицината. Братът на дерматолога – Илия, с когото са близнаци, е педиатър, а сестра им Елена – фармацевт. 

Младият д-р Мангъров призна, че още от дете избрал лекарската професия и никога не си е представял, че ще работи нещо друго.

Закърмен е с любов към медицината. Баба му Елена Мангърова, която през февруари навърши 100 години, също е лекар. Завършила медицина в Загреб, Хърватия, дълги години е била шефка на детското отделение в болницата в Стара Загора.

За съпругата си Анна доц. Мангъров досега не е обелвал и дума пред медиите. Д-р Мангъров – младши обаче наруши мълчанието и разкри пред „Актуален глас“, че майка му е далеч от сферата на медицината и работи в службите за сигурност, като не назова точно къде.

„Работи в Министерството на вътрешните работи“, лаконично коментира д-р Христо Мангъров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.