Празник в „Актуален глас“: Акушерката Мартина Хайле плаче на всяко раждане

В Международния ден на акушерката – 5 май, ще ви запознаем с Мартина Хайле – екзотична годечанка с африкански корени. Хубавицата е студентка 4-ти курс по акушерство в Медицинския университет в София.

„Още като ученичка бях твърдо решила, че ще уча нещо, свързано с медицината. Впоследствие реших, че ще е акушерство. И след като завърших 12 клас, кандидатствах само и единствено в Медицинския университет, никъде другаде. Тази професия дава нов живот и е много по-вълнуваща и интересна, отколкото която и да е друга медицинска професия“, смята младата годечанка. 

Самата Марти вече е майка, а чрез акушерските си познания досега е изродила самостоятелно 4 бебета. Асистирала е в десетки други раждания, които й носят безценен практически опит и красиви спомени за щастливо очакване и много адреналин. В работата си изпитва истинско удовлетворение от това, че помага на новия живот да започне. Споделя, че за нея най-вълнуващият миг е, когато майката за пръв път поеме рожбата в обятията си. Тази специална среща я разчувства всеки път.

„Такъв адреналин и емоции няма никъде другаде. Особено когато вече си сам и никой не ти помага. Всяко едно раждане е различно и всеки път се вълнувам толкова, че плача с всички родилки“, признава красивата акушерка.

По време на собственото си раждане е изключително спокойна заради психическата подготовка относно предстоящото преживяване.

„Беше малко странно, защото все още бях втори курс и не бях толкова запозната с нещата. Въпреки това ми беше много спокойно и раждането мина много добре. Когато си подготвен, го няма стреса и притеснението, че може да се случи нещо лошо. Много си помогнах психически, защото раждането е най-вече психика и самообладание“, казва Мартина.

Вече 3 години е щастлива с мъжа до себе си – Алекс, който успял да я спечели с прекрасно и отговорно отношение. Двамата се запознават в обща компания.

„Спечели ме с отношение, винаги се е отнасял много добре, дори и сега – 3 години по-късно, нищо не се е променило. След раждането на детето дори стана още по-грижовен и всеотдаен. Знаете, че не всеки мъж е такъв“, сипе суперлативи за любимия си тя.

Малкият Кристиян проплака на 11 септември 2020 г.

Навръх професионалния си празник Мартина пожелава на още повече хора да изпитат несравнимото щастие да държат частица от себе си в своите прегръдки и да са благодарни за всеки миг, в който могат да растат заедно със своите наследници и да преоткриват красотата на живота и заобикалящия свят.

Марти стажува в „Майчин дом“

Малкият е одрал кожата на татко си

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.