ГОРЕЩА ТЕМА: Ще стане ли РУ-Годеч полицейски участък?

Районното управление на полицията в Годеч ще бъде трансформирано в участък. Тази мълва упорито обикаля широката общественост вече седмици наред. Официална информация обаче засега няма.

Преди няколко дена вътрешният министър Бойко Рашков обяви на брифинг след среща със синдикални организации, че 13 районни управления ще бъдат трансформирани в полицейски участъци. Те ще запазят административните услуги за жителите, като издаването на паспорти, напр.

Други 12 участъци ще бъдат закрити, а някои ще станат приемни. Служители няма да се махат, а ще се преразпределят там, където има нужда, подчерта още МВР шефът.

Структурните промени в МВР идват след мащабен анализ и математически модел, направен върху базисни критерии, сред които са броят на населението и криминогенната обстановка.

От свои източници в сини ризи „Актуален глас“ научи, че Районното в Годеч е залегнало в концепцията за структурни промени в МВР.

От министерството на Бойко Рашков обаче отказват всякакъв коментар по темата. Потърсихме и шефа на пресцентъра на МВР – Явор Симов, който заяви, че все още не може да коментира конкретно кое районно ще бъде преобразувано в участък и кое не. 

Очаква се промените да станат ясни до броени дни със заповед на министъра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.