Безплатно кино на открито от Общината за Видовден – годечани гледат „В сърцето на машината“ на голям екран

Кино на голям екран организира Община Годеч в празничната видовденска седмица. (ВИЖ ТУК) На 22 юни – сряда, от 21.00 ч. на площада в центъра на града ще се състои безплатна прожекция на най-добрия нов български игрален филм „В сърцето на машината”.

Действието на филма се развива в един от цеховете на завод, в който работят затворници, осъдени за тежки престъпления. Странно стечение на обстоятелствата изправя група от тях срещу надзорниците им и ръководството, като поставя на дълбоко, разтърсващо изпитание моралните граници на всеки от замесените, за да докаже, че човечността и надеждата могат да се родят на най-неочакваните места.

Филмът е по истински случай от затвора през 70-те години

„В сърцето на машината“ е най-добрият нов български игрален филм според журито на 39-ия фестивал на родното кино „Златна роза“. Качеството на родната продукция на режисьора Мартин Макариев е на световно ниво, а отзивите на зрителите са възхваляващи и заредени със силна емоция. 

Централната роля е отредена на Александър Сано

В изцяло мъжкия каст, предопределен от сюжета, зрителите ще се насладят на още утвърдени имена като Христо Шопов, Юлиан Вергов, Ивайло Христов, Христо Петков, Стоян Дойчев, Владимир Зомбори, Башар Рахал и Валери Йорданов, както и македонската звезда Игор Ангелов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.