Ексклузивно в „Актуален глас“: Ст. комисар Радослав Сотиров каза тежката си дума за последствията след закриването на РУ-Годеч

Закриването на РУ-Годеч ще се отрази негативно на оперативната обстановка в района и ще лиши гражданите на Годеч и прилежащите села от така нужното полицейско присъствие. Това заяви ексклузивно пред „Актуален глас“ ст. комисар Радослав Сотиров.

„Познавайки много добре района, включително и РУ- Годеч, това неизменно ще се отрази на оперативната обстановка, но със сигурност в негативен план. С преобразуването на Районното в участък ще се намали личният състав – т.е броя на служителите. С това ще намалее и броят на полицейските наряди, ще се занижи и контролът над служителите, тъй като ще отпаднат и много ръководни кадри“, коментира топ полицаят.

„По мое време (бел. ред. като директор на РДГП – Драгоман) по европроект в Годеч се изградиха единствените за района арестни помещения, отговарящи на всички изисквания, включително за малолетни и непълнолетни, които липсват в РУ-Костинброд и РУ-Сливница. Да кажа, че в ареста на РУ-Годеч задържахме и лица от ГКПП-Калотина“, заяви Радослав Сотиров.

Близо година ст. комисар Радослав Сотиров беше начело на ОДМВР-Бургас 

„Групата на Гранична полиция, която бе дислоцирана от град Годеч в село Калотина, и сега трансформирането на РУ в полицейски участък ще лиши гражданите на Годеч и прилежащите села от така нужното полицейско присъствие. Налице е усложнена оперативна обстановка, свързана с продължаващата вече 10 години мигрантска вълна. Районът на Годеч е с активни направления по линия каналджийска дейност и това трансформиране ще благоприятства каналджиите, които не липсват в Годеч“, предупреди ст. комисар Радослав Сотиров.


Радослав Сотиров в центъра на събитията в парк „Росенец“ през юли 2020 г. 

Старши комисар Радослав Сотиров е роден на 2 март 1975 г. Завършил е специалност „Право“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград, а на работа в системата на МВР е от 1995 г., като последователно е преминал през различни длъжности – в Районно управление – Перник, зам.-директор на РДГП – Смолян, зам.-директор на СДВР, директор на РДГП – Елхово, директор на РДГП – Драгоман и директор на ОДМВР-Бургас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.