Наводнение от бездомни кучета – кой ще ни спаси от бедствието, което сами си създаваме?

„Стига вече!“ отсече вътрешният министър Румяна Бъчварова преди няколко години и призова да спрат коментарите срещу МВР.

Стига вече! казваме и ние на безразсъдното изхвърляне на новородени кученца по пътища и градинки. Основният проблем с „наводнението“ от безстопанствени четириноги е съвестта на хората. Също като с безразборното изхвърляне на боклуци. Кучетата не падат от небето, те се изхвърлят от безотговорни стопани, които решават да се отърват от тях, като ги мятат в кашони и чували надлъж и нашир. Наскоро 10-ина палета бяха изхвърлени край центъра барабар с къщичката им. Защото така е по-лесно. Да прехвърлиш отговорността върху някой друг. В случая върху Общината. Това обаче не решава проблема.

Въртим се в омагьосан кръг. Общината кастрира и обезпаразитява, докато нова реколта кучета- бебета не бъдат изсипани на улицата. Точно като безразборното изхвърляне на отпадъци и разрастването на нерегламентираните сметища. Едни мърсят, други чистят.

И приюти да има – пак няма да могат да поберат всички кучета, докато безконтролното им развъждане продължава.

Всичко зависи от нас. От нашата култура. От нашето отношение и гражданска позиция. Ние създаваме бездомните кучета, ние създаваме планините от боклук. Стига вече!

От редакцията на „Актуален глас“

ГОРЕЩА ТЕМА: Кастрация – единственият разрешен метод на Общината да се справи с бездомните кучета

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.