Непрежалима: Годеч си спомня за д-р Оля Костадинова – Майка Тереза на града

Изминаха 2 тъжни години от смъртта на непрежалимата д-р Оля Костадинова. 2 години по-късно Годеч продължава да скърби за нейната нелепа и преждевременна загуба.

За годечани тя беше като Майка Тереза. Професионалист, за когото лекарската професия не беше просто работа, а мисия. Отдаде цялата си енергия на хората, които лекуваше.

Винаги всеотдайна, безкрайно отзивчива и ангажирана с нуждите на хората, за чието здраве се грижеше отговорно! Затова й всички много я обичаха.

Д-р Оля Костадинова спаси и удължи много човешки животи. И въпреки че беше истински герой на здравното поле, тя беше повече от скромна. Не се биеше в гърдите и не търсеше слава.

Много са случаите, в които буквално е върнала пациенти от оня свят, борейки се с последни сили.

След като прекрати практиката си на личен лекар и отиде на горещия фронт – в Спешната помощ, пациентите й я последваха и често можеше да се види върволицата от хора пред филиала на ЦСМП, които я търсеха за консултация и лечение.

Често, отивайки на адрес с линейката, прекарваше часове при пациентите в беда, което учудваше диспечерския екип в РКЦ-то (Регионална координационна централа), който проследява движението на линейката и престоя на всяко повикване.

Никога не отпрашаще пациентите и денонощно милееше за тях. Гореше в работата си.

Извървя достойно своя професионален и житейски път и тръгна към последния адрес…

Нека я помним такава – с голямо сърце, въпреки фината й, но авторитетна осанка.

Нека паметта за д-р Костадинова бъде вечна! 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.