Ало, Спасова се обажда от РЗИ!

На 7 април светът отбелязва Световния ден на здравето. На тази дата празнуват здравните работници – лекари, медицински сестри, фармацевти и всички, които работят в областта на здравеопазването.

Своя професионален празник чества здравният инспектор Димитрина Спасова от Дирекция „Надзор на заразните болести” в РЗИ – Софийска област.

През последните две години отговаря за здравното обслужване на общините Годеч и Своге в условията на пандемичната Covid-обстановка. Винаги отзивчива, неуморна и изключително прецизна, инсп. Спасова следи карантината на болните от коронавирус и контактните лица, подава статистика, съблюдава за спазването на противоепидемичните мерки.

Няколко дена след отпадането на извънредната епидемична обстановка Димитрина Спасова продължава да бъде на пост, а освен това дава и дежурства на ГКПП Калотина.

Няма годечанин, прекарал COVID-19, който да не е чувал гласа на инсп. Спасова 

Работи в РЗИ от 27 години. Признава, че е щастлива от избраната професия. Медицината е нейна страст още от детските й години. Майка й е работила като лаборант в кръвопреливен център. Удовлетворението от това да помогнеш на човек да подобри здравето си е водещата й мотивация да се посвети на професията. Covid-пандемията не е първото й голямо предизвикателство в избраното поприще. Още си спомня как през 2000 г. в Своге е върлувала страшна епидемия от хепатит А и се е наложило да бъде доста гъвкава, хладнокръвна и да мисли с един ход напред, за да бъде по-силна от случващото се.

Двадесет години по-късно глобалната инфекция от Covid я заварила по-балансирана и опитна. Всеки следващ ден носи на лъчезарната д-р Спасова усещането за по-смирен и по-осмислен живот, защото трудните времена изграждат силни хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.