Бойко Борисов отиде при пострадалите в Губеш – обеща им 100 000 лв. за щетите от торнадото (СНИМКИ/ВИДЕО)

Бойко отиде при пострадалите в Губеш – обеща им 100 000 лв. от ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ – Бойко Борисов, отиде в пострадалото от торнадо село Губеш. Заедно с народните представители Младен Маринов и Николай Нанков и кмета на Годеч – Радослав Асенов, експремиерът огледа щетите след стихията в понеделник следобед. (ВИЖ ТУК)

17 са пострадалите къщи, отнесени са покриви. Местните се оплакаха на Борисов, че до момента никой не е дошъл от управляващите да ги види и да им окаже съдействие.

С труд за разчистването са помогнали единствено от Общинската администрация.

Кметът Радослав Асенов заяви, че са направени постъпки за помощи, но се опасява, че те ще са в размер на 300-400 лева, а изграждането на нов покрив струва до около 15 хиляди лева.

Борисов припомни, че при подобни случаи Комисията по бедствията по негово време се е събирала веднага и е решавала за помощи.

Възрастна жена целуна ръка на премиера в знак на благодарност, че пенсиите са увеличени по негово време и затова, че е дошъл да ги подкрепи в трудния момент.

Борисов възложи на народните представители от ГЕРБ Младен Маринов и Николай Нанков да се заемат с разпределянето на парите за пострадалите хора в Губеш и изрази надежда правителството също да помогне.

Борисов обеща, че ако до петък държавата не отпусне пари за пострадалите, от ГЕРБ ще дадат 100 000 лева от партийната си субсидия за ремонт на покривите на пострадалите къщи.

Преди това експремиерът посети изложбената зала в центъра на Годеч

Борисов поздрави играещите си на площада деца


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.