Внимание, годечани! Медицинският център с важна информация

През Covid-зоната в „Медицински център – Годеч“ всеки ден преминават десетки пациенти. От управата на здравното заведение обясняват, че в Covid-зоната, която работи в дните – вторник, четвъртък и петък, могат да се провеждат безплатни антигенни тестове на пациенти със симпотим на Covid, контактни на доказани и карантинирани болни в дните.

Пациентите, които искат да се самоизследват доброволно, могат да го направят по всяко време извън часовете на Covid-зоната срещу заплащане на регистратурата на МЦ, подчертават оттам.

В Covid-зоната заболелите имат право на 2 прегледа в рамките на 10 дена от установяване на инфекцията.

„Всяко лице, което е с доказан Covid-19, остава под карантина вкъщи. През това време той комуникира с личния лекар, който знае неговото здравословно състояние и съпътстващи заболявания. Освен личния лекар, който трябва да изпрати дадения пациент в Covid-зоната, няма да бъдат върнати и самонасочили се здравноосигурени лица. Първото и задължително нещо, което пациентът, който е карантиниран трябва да направи, е да информира РЗИ, че ще наруши карантината, напускайки адреса. Чак тогава със собствен транспорт и предпазни средства в определен час може да отиде на преглед в Covid-зоната”, обясняват подробно от здравното заведение. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.