В Деня на българския лекар: Д-р Наташа Илиева разнася славата на Годеч по света

На 19 октомври почитаме паметта на всебългарския небесен покровител – преподобни Йоан Рилски Чудотворец, и отбелязваме Деня на българския лекар. Д-р Наташа Илиева е знаково име в здравеопазването на Годеч. 18 години от живота й преминават в местната болница. Минала е през всички нива на кариерата – лекар в мина „Станянци“, цехов лекар в завод „Ком“, лекар във вътрешно отделение, началник на отделението и директор на болницата. Напуска шефския стол поста през март 2007 г. и отива в София. В столицата работи в 25 ДКЦ и Военномедицинската академия.

През 2012 г. заедно със семейството си заминава за Германия. Оттогава до днес д-р Наташа Илиева работи като кардиолог в здравния курорт Бад Ротенфелде в района на Оснабрюк в Долна Саксония. 

Кардиологията всъщност е сбъднатата й мечта. След като завършва Медицинския университет иска да специализира онкология, но мъката и отчаянието на болните я отказват.

И въпреки че практикува професията си на хиляди километри от своята родина, тя признава, че продължава да носи България и по-специално Годеч в сърцето си.

„Сърцето ми принадлежи на този град. Обичам планината и хората там, милея за него, макар и да съм далеч. Годеч ми даде много. Там проходих в буквалния смисъл – и като бебе, и като лекар. В Годеч се изградих“, споделя кардиологът.

Клиниката, в която работи д-р Илиева

Освен че прави първи житейски и професионални стъпки, в Годеч д-р Наташа Илиева среща и любовта на живота си. В болницата се запознава с д-р Цветан Илиев, който тогава идва като хирург. По-късно д-р Илиев става част от екипа на ЦСМП-Годеч. 6 г. след това прекарва в столичната Спешна помощ.

Сега работи в ортопедична клиника също в Бад Ротенфелде.

Лекарският дует е заедно вече 31 години. Двамата имат дъщеря – Илияна на 30 г., и син – Николай, на 25 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.