Емануела Толева: Летата ни в Годеч бяха с вкус на диня, бухти и сармички

Жената до продуцента Андрей Арнаудов – моделката Емануела Толева, е тясно свързана с Годеч. Тя и близначката й Доротея имат годечки корени. Двете и до днес с гордост разказват за детските си спомени, което преминават в Годеч при техните баба и дядо.

„Баба и дядо имат вила в Годеч. Там със сестра ми много успешно си битувахме цяло лято. Те се грижеха за нас“, разкри Емануела в рубриката „Неделна супа за душата“ на Ирина Тенчева, която посрещна своята гостенка с вкусни лозови сармички.

Половинката на Иван Христов – Ирина Тенчева, посрещна Емануела с любимите й сармички

Оказа се, че те всъщност крият сантиментални спомени от детството й и ваканциите, прекарани в Годеч.

„Всъщност вкусът на летата ни бяха 3 неща. Едното беше динята, която дядо ни слагаше да се студи, както той казваше, в бунара в дворчето на къщата, другото бяха eдни мекички и бухти със сладко от малини, направени от баба, и третото нещо бяха именно тези сармички“, разкри жената на Андрей Арнаудов.

„Дядо ми, който почина преди 3 години, за мен и моята сестра беше еталон за всички най-хубави качества, които един жив, дишащ човек, може да има. Помня, че той ни правеше сутрин попара със залчета хляб, прясно мляко и какао. Как му е дошло на ум, не знам. Сега, ако хапна такова нещо, веднага ще ми стопли сърчицето и ще ми стане хем мило, хем мъчно за него“, призна Емануела.

Емануела и Доротея Толеви са родени на 14 февруари 1987 година. Като баскетболистки 14 години се състезават професионално в БК  „Славия”. Имат десетки бронзови и сребърни медали от турнири и първенства на национално и международно ниво, както и индивидуални награди. С моделство се занимават от 2007 година. Модели са на агенция „Ивет Фешън”. Участват в клипове и телевизионни реклами, имат множество модни ангажименти, ревюта и фотосесии в България и в чужбина.

В началото на 2018 г. Емануела се омъжи за продуцента Андрей Арнаудов

През май същата година двамата станаха родители на син

Бабата на Емануела и Доротея – Дора, е добре позната на годечани. Била е дългогодишен ръководител на сектор „Благоустройство“ в Община Годеч през 50-те години.

Дора е участвала в изграждането на салона на читалището, славния по онова време лесопарк с алеи и беседки в боровата гора, където някога е имало и ресторант.

През юни 2020 г. тя беше гост в предаването „Годеч – град с минало и бъдеще“ по повод празника на Годеч „Видовден“:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.