Иван Александров от Годеч – дарителят с голямото сърце

Снимка: Крис Петков

Днес в „Актуален глас“ ви разказваме за един наш съгражданин, който доста е пътувал по света, но любовта му към Годеч се изразява в действие. Иван Александров, познат на местните като Ваньо Дашин, е роден и израстнал в Годеч, за който е направил много и продължава да се раздава в различни благотворителни инициативи.

Нашият герой прави колосално големи неща, които той самият скромно премълчава, но на добрия пример трябва да се даде гласност. Местният благодетел многократно е подпомагал финансово както различни годечки институции, така и обикновени хора, изпаднали в материално затруднение.

Опитът му на различни ръководни позиции и глобалният му поглед към света са го научили, че успехът е съизмерим с това – доколко успяваш да вдъхновиш и да помогнеш на другите да се справят с ежедневните предизвикателства на живота.

Г-н Александров е вярващ човек и възгледите му го мотивират да подава ръка при всяка възможност, за да се завърти колелото и добрината да бъде предадена нататък.

Годечани истински се радват на позитивната му проактивност и няма как да я спестим, защото в неговата философия се вижда промяната, която прави разликата между показната благотворителност и вътрешната потребност да си ненатрапчив, но безкрайно полезен.

Кой е Иван Александров? 

Иван Александров е роден на 24 ноември 1950 г. в Годеч. От 38 години работи в „Асарел-Медет”, като 27 от тях е председател на СМФ „Подкрепа” в дружеството. През годините е федеративен секретар на СМФ „Подкрепа”, регионален секретар на СРС – Пазарджик, член на общинския съвет на СДС в Панагюрище (от 1993 до 1999 г.) и общински съветник през периода 1995 – 1999 г. Член е на Ротари клуб – Панагюрище. Основател е на СНЦ „Асарел България Оупън” и негов първи председател (2015 – 2019 г.), като сдружението организира ежегодно едноименния международен турнир по тенис на маса. Заместник-председател е на Българската федерация по тенис на маса.

Иван Александров е организатор на едно от най-големите спортни събития в България – „Асарел България Оупън”

През 2019 г. събира в Панагюрище над 400 състезатели от 45 държави и 5 континента.

Общо 89 тенисисти от топ 100 на световните ранглисти идват в Панагюрище на организираното от Иван Александров събитие.

Иван (в средата) с кмета на Панагюрище (вляво) и покойния председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД – Лъчезар Цоцорков (вдясно) 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.