Илина Николова се впуска в битката за кмет на Годеч

Местните избори чукат на вратата, а ПП „Възраждане“ е първата политическа сила, която обяви своя кандидат за кмет. Това е дългогодишният директор на годечката гимназия – Илина Николова. Тя ще бъде и водач на листата с общински съветници на „Възраждане“.

„Листата ни е съставена от 11 души – все млади хора, опозиционно настроени, с чисти политически биографии“, издават от „Възраждане“, но засега не разкриват имена.

Илина Николова беше начело на годечкото училище повече от 25 години. През 2020 г. обаче беше уволнена от поста си на директор. Тогава пред „Актуален глас“ тя обяви:

„Не харесвам израза „Животът продължава“, винаги много съм се дразнила, когато някой го използва. Звучи ми примиренчески. Аз не съм от хората, които се примиряват и свеждат глава. Моят израз е „Борбата продължава“. Моите приятели казват, че съм патологичен случай, трябва да ми е трудно. Ако човек избира почистена пътека да стигне до някъде, аз тръгвам по обраслата, защото трябва да ми е трудно. Не че го искам, така съм устроена. Искала съм винаги да докажа, че няма невъзможни неща, когато много желаеш нещо, то ще стане. Та на въпроса какво ми предстои – тръгвам по обрасла с бурени пътека и съм убедена на 120%, че ще стигна до целта си. В едно интервю казах, че съм като тополата, която се извива под напора на вятъра и пак се изправя, жилава родопчанка съм. Устоях на толкова бури, че един лек ветрец надали ще ме повали“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.