КАТ с акция „Остани жив! Пази живота!“

От 16 до 22 септември се провеждат Дните на безопасността на пътя. Тази година те са под мотото „Остани жив! Пази живота!“ („Stay alive and save lives“). За осма година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира Ден без загинали на пътя- през 2023 година датата е 20 септември.

Страната ни е домакин на основното събитие на кампанията на ROADPOL – Дни на безопасността на пътя – 2023 г. Основното послание е за намаляване на жертвите при тежки пътнотранспортни произшествия по пътищата на Европа и страната. Активностите от традиционната кампания на ROADPOL се обединяват с дейностите, посветени на Европейската седмица на мобилността от 16 до 22 септември.

Целта е чрез всички възможни средства да се популяризира в най-висока степен и сред максимален брой хора идеята за НУЛА загинали при пътнотранспортни произшествия поне за един ден. ROADPOL отново призовава да се разшири обхватът на кампанията и тя да получи по-широко географско разпространение, като повече събития се регистрират през социалните мрежи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.