Кметът Радослав Асенов с важни новини за обществения транспорт от 1 октомври

Дългогодишната фирма превозвач – ЕТ “ДИАС – Иво Сотиров”, преустановява дейността си по обществения превоз на пътници по автобусните линии от републиканската и общинска транспортна схема.

ЕТ „ДИАС – Иво Сотиров“ имаше сключен 10-годишен договор с Община Годеч от 2012 г. С писмено уведомление до общинското ръководство фирмата превозвач се отказва от изпълнението на договора, считано от 1 октомври 2021 г.

„За огромно съжаление Иво Сотиров реши да прекрати договора си с Община Годеч. В негово лице имахме сериозен и лоялен превозвач, на когото всички ние разчитахме. За никого не е тайна, че проблемът с автобусните превози се задълбочава в цяла България. Близо 1/3 от общините вече нямат обществен транспорт. За пореден път изказвам огромната си благодарност към Иво Сотиров и представляваната от него фирма за достойния труд в полза на обществото и на всички пътуващи до и на територията на Община Годеч“, заяви кметът на Годеч – г-н Радослав Асенов. 

„Днес Община Годеч сключи договор, с който възложих изпълнението на превозите по утвърдените автобусни линии от републиканската и общинска транспортна схема за срок от 6 месеца, считано от 1.10.2021 г., на фирма “Меттранс -2005” ЕООД, като линиите остават непроменени и ще се изпълняват. Пожелавам на новия превозвач безаварийно пътуване и коректно отношение към всички пътници“, завърши градоначалникът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.