Медицинският център се сдоби с нов апарат

Д-р Панчев

С нов уред, наречен урофлоуметър, за изследване на пациентите с урологични заболявания се сдоби „Медицински център – Годеч“. Урофлоуметрията е високотехнологично урологично изследване, проверяващо количеството, скоростта и времето, за което пациентът отделя урина. Тя е от съществено значение при диагностиката на увеличена простата и затруднено уриниране.

Изследването е приложимо и при мъже, и при жени и е с висока информативна стойност.

Препоръчително е при всички пациенти със симптоми на долните пикочни пътища – симптоми на непълно изпразване на пикочния мехур, често уриниране, нощно уриниране над 2 пъти, изпускане на урина, при всички пациенти със симптоми на доброкачествена простатна хиперплазия (ДПХ) – задължително преди започване на терапия, била тя медикаментозна или оперативна, както и по време и след оперативно лечение.

Изследването е напълно безболезнено, безопасно и отнема няколко минути.

Представлява едно нормално уриниране, което се извършва в апарата. Резултатите се появяват във вид на графика на компютъра на лекаря. Те му помагат да уточни какви са нарушенията в уринирането и да постави точна диагноза.

За записване на час за преглед или консултация с уролога на МЦ-Годеч – д-р Панчо Панчев, можете да се обадите на телефон: 0877 022 045.

От Центъра информират, че д-р Панчев вече преглежда всеки вторник, а не както досега – в четвъртък.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.