Мериха кръвното налягане на годечани в Световния ден на сърцето (СНИМКИ)

29 септември се отбелязва като Световен ден на сърцето. По този повод Община Годеч и Общинската организация на БЧК инициираха кампания за безплатно измерване на кръвното налягане. 

На площада, в центъра на града, мед. сестра и бивш кадър на Спешната помощ в Годеч – Яблена Крумова, измери артериалното налягане на желаещите граждани, които получиха и брошури, касаещи превенцията на сърдечно-съдовите заболявания.

Яблена Крумова с най-дългогодишния кадър на годечката Спешна помощ – Даниела Цветанова, която също подкрепи инициативата   

Сърдечно-съдовите заболявания са водещата причина за смъртност в цяла Европа, но България държи първенството с над 65 %. 

Целта на кампанията е превенция на сърдечно-съдовите заболявания, профилактиката и подобряване здравето и качеството на живот сред населението.

Специалистите съветват, за да е здраво и щастливо сърцето ни, е необходимо да положим малко усилия за подобряване качеството ни на живот – намаляване на стреса и стресовите ситуации, промяна в хранителния ни режим, спорт и двигателна активност, профилактика. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.