На кого попречи телената ограда на детската площадка в „Цикура“?

Това е детайл от детска площадка в Годеч. Новооткрита през юли 2022 г.

Днес телената ограда край нея е изкривена, пръчките от фибростъкло, които я държат изпъната, също.

Оставяме на Вашата преценка коментара доколко са се справили с възпитателното си влияние родителите на потенциалните извършители. Лошото от цялата работа е, че сме потърпевши всички и ще го платим с общи пари от данъците ни – включително и от близките на злосторниците, които са дръзнали да направят това.

Излиза, че ние като общност все още не сме дорасли да пазим това, което се гради. Градът се променя пред очите ни, кога обаче ще се случи промяната в съзнанието ни?

И се питаме – деца ли са, или подрастващи гамени, на които никой не прави забележка, защото си „играят“. Има разлика между безобидни свободни забавления и преднамерена и неконтролирана диващина.

Резултатите ги виждате на снимките.

Пръчките от фибростъкло, които държат мрежата опъната, са огънати. Все някой се е упражнявал в силови изпитания, докато е тествал издръжливостта им 

Апелът е колкото към недобросъвестните разрушители, толкова и към родителите, които оставят на самотек децата си и вярват, че тяхното никога не би направило това… 

„Няма смисъл да възпитаваме децата – те така и така ще приличат на нас, затова нека възпитаваме себе си“, гласи древна английска пословица.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.