Нели Станкова – жената, която 2 пъти победи рака (ВИДЕО)

В Световния ден за борба с рака на гърдата – 19 октомври, и навръх Деня на българския лекар в студиото на „Актуален глас“ гостува Нели Станкова, преборила два пъти страшната болест. 

За първи път 56-годишната годечанка чува диагнозата през 2014 г. след като случайно напипва бучка в гърдата си. Следва операция, а след това и курсове по лъчетерапия и химиотерапия.

„Не исках да ангажирам никой и сама си ходех на терапиите. Качвам се на колата и в болницата в Панагюрище, след което се връщах“, призна пред Методи Тодоров тя.

„След тези процедури се върнах на работа и животът продължи по обичайния начин“, разказа Нели.

Преди 2 години обаче получава рецидив на другата гърда. 

„Преди 2 години кучето ни се разболя, накрая почина, но много се измъчи, а аз повече от него. И след това направих рецидив. Емоциите и ракът вървят ръка за ръка“, сподели годечанката.

Към днешна дата Нели е напълно здрава, усмихната и щастлива. Цени живота и гледа по друг начин на него.

„Мили момичета, не се страхувайте да се изправите очи в очи с рака. Това не е присъда, само диагноза. Бъдете упорити и силни, бъдете оптимисти. Животът е песен, изпейте го, изтанцувайте го, че е кратък. И не забравяйте, че всеки ден е празник. Затова ви пожелавам дълго да празнувате“, обърна се към жените, сблъскали се с една от най-страшните диагнози – рак на гърдата.

Вижте целия разговор с Нели Станкова във видеото. Предварително се извиняваме за лошото качество на звука, но за сметка на това пък интервюто е с много висока информационна стойност:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.