Объркващи пътни знаци и смут сред шофьорите на кръстовище в Годеч – кметът с писмо до АПИ (СНИМКИ)

Наскоро създадената нова организация на движение на кръстовището на улиците “Ал. Стамболийски” и „Н.Петков” в Годеч предизвиква предпоставки за пътно-транспортни произшествия. Това заяви кметът на Община Годеч г-н Радослав Асенов, който лично отиде на възловия участък.

Заедно с началника на КАТ при РУ – Годеч – Александър Марков, и ръководителя на РПС-Годеч – Красимир Цуцев, коментираха новопоставените от Агенция „Пътна инфраструктура“ пътни знаци.

„Пътната агенция е поставила нови знаци на това възлово кръстовище в града, но те създават объркване в движението, което може да доведе до нежелани последици“, заяви Радослав Асенов. „На практика това е едно Т-образно кръстовище. Движещите се автомобили по ул. „Н.Петков”, позната като „Широката улица“, трябва да спират на знак „Стоп”, а тези по ул. „Ал. Стамболийски” да бъдат с предимство така, както беше досега“, обясни още кметът.

„За мен животът и здравето и на шофьори, и на пешеходци, са най-важни. Апелирам към всички да бъдат внимателни, а аз още днес изпращам писмо до АПИ с настояване да бъде преосмислена така създадената организация на движението и да се върне в предишния й вариант”, отсече градоначалникът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.