Покемони плъзнаха из центъра и моста над Нишава

centurИграта Pokemon Go, пусната на 6 юли тази година, подлуди света. Около 3000 в България вече са част от манията.

Истерията по покемоните обхвана и Годеч. Най-завладени от хитовата игра в града са децата и тийнейджърите, засега. Ежедневно хлапета на различни възрасти тичат и ловят виртуалните герои, скрити на различни места из Годеч.

В Годеч най-много покемони има в идеалния център на града – площад „Свобода”, разкриват маниаци. Срещат се и на моста над Нишава, недалеч от градския площад.

most

„Всеки ден ги търсим. Излизаме и извън Годеч, ходим по селата, и там има, но повечето са в центъра”, разказва ученикът Костадин Методиев, достигнал пето ниво на играта.

Районът на годечкото читалище и паметника на участниците във войните за България пък са местата, в които най-лесно се намират предмети, напр. топки – покеболи, за по-лесно залавяне на малките чудовища.

Проверка на „Актуален глас” установи, че все повече годечани се зарибяват по хитовата игра, която изкара хората навън.

pokemon1Pokemon GO е интерактивна игра, пресъздаваща историята на анимацията.

Водещя роля в нея има играчът, който е навън с мобилния си телефон, обикаля реални места, за да търси покемони. Така истинската и виртуалната реалност се сливат в едно.

Покемон манията не минава и без инциденти.  В САЩ и Франция медиите вече съобщиха за катастрофи, причинени от шофьори, издирващи покемони, докато карат колите си, отбелязва dnes.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.