Полицията нащрек заради лова на дива свиня, униформените ще следят за пияни ловци, ударно ще проверяват и за екипировката на авджиите

Във връзка с откриването на ловния сезон за групов лов на дива свиня и местен дребен дивеч на 5 октомври 2019 г. в РУ-Годеч е създадена организация за засилен контрол и недопускане на инциденти с огнестрелно оръжие. 

Контролни полицейски проверки ще има по отношение на пренасянето на ловното оръжие, което съгласно законовите изисквания трябва да става в затворен транспортен куфар или калъф със заключващо устройство на спусъка.

Ще се следи за спазването на забраната за носене и употреба на ловното оръжие при и след употреба на алкохол, наркотични или упойващи вещества, откритото носене на оръжие на обществени места, както и за използването на оръжието и боеприпасите за други цели.

Ще се извършват проверки за срока на валидност на разрешението за носене и употреба и вписаното в него оръжие. Ще се правят проверки за стриктното спазване на забраната за използване на сачми с диаметър над 6 мм при провеждането на групов лов на дива свиня с дългоцевно огнестрелно оръжие с гладкостенна цев.

МВР припомня на участниците в лова, че те задължително трябва да са екипирани с ленти, шапки или облекло с ярък сигнален цвят.

При констатирани нарушения ще се търси отговорност на нарушителите и стриктно ще се прилагат предвидените в ЗОБВВПИ административно-наказателни мерки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.