Сигнал: Неизвестен стреля по домашни котки на ул. „Трети март“

Неизвестен стреля с въздушна пушка по домашни любимци в квартал „Цикура“. За това алармира „Актуален глас“ мъж, който живее на улица „Трети март“, след като няколко пъти намира котката си в безпомощно състояние. А друга – изчезва безследно.

„На 16 юни котката ми се върна простреляна в предния десен крак. След посещение при ветеринарен лекар се установи, че животното е простреляно с въздушна пушка. От направената рентгенова снимка ясно се вижда съчмата. На 20 септември я намерих с прострелян ляв крак. Тогава отново направихме снимка, от която ясно се вижда огнестрелна рана, съчма и счупване на двете кости в областта на стъпалото. На 30 август пък другата ни котка изчезна безследно. Всичките ни котки са регистрирани при ветеринар, обезпаразитени, ваксинирани, кастрирани и притежават паспорти. Не са гладни, нито агресивни. Винаги са нахранени. Полагат се всички необходими грижи за тях“, обясни собственикът на ранените животни пред „Актуален глас“.

На рентгеновата снимка от юни месец в тялото на котката се вижда съчмата

„Случаите нанесоха на нас и нашите деца както психически щети, така и финансови. Имам деца на 7 и 9 г. Освен тях има още 10-ина деца на близка възраст до тяхната, които всеки уикенд са в района. Притеснява ме фактът, че има човек с въздушна пушка под ръка, който ни най-малко се замисля и я използва спокойно“, каза още притеснен мъжът.

Последната снимка, направена тази седмица, пак показва наличието на съчма в крака

Той е подал жалба в полицията и очаква разследване за установяване на стрелеца, на когото да му бъде наложено съответното законово наказание. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.