Чао, Арто! Красимир Чолаков се завръща като директор на АК „Магнит“

Бившият директор на АК „Магнит“ Красимир Чолаков се завръща от Германия в завода в Годеч, научи „Актуален глас“. Той отново ще оглави предприятието, след като сегашният директор – Арто Хаиристо, напуска по лични причини.

Верен на принципите си за достоверност, „Актуален глас“ потърси за потвърждение на новината самия Красимир Чолаков.

Той призна, че наистина ще застане начело на АК „Магнит“ в Годеч, като уточни, че ще остане временно на поста, докато бъде назначен нов човек.

Чолаков подчерта, че няма да прави стратегически промени, а заедно с екипа си ще работи за поддържането на необходимото ниво на работа на завода.

„Ако успеем да направим някакви краткосрочни промени, са добре дошли“, обяви лаконично Чолаков. „Ще се върна, за да осъществя прехода от един ръководител до друг“, обясни още той. 

Припомняме, че Красимир Чолаков напусна шефското място в АК „Магнит“ през 2016 г. след 3 години работа там. Мястото му тогава наследи Иван Стратиев, който ръководеше АК „Магнит“ до 2021 г. В момента Стратиев е на друг пост в компанията в София, където отговаря за развитието на производството.

Арто Хаиристо

Овакантеното място на Стратиев беше заето от финландеца Арто Хаиристо, който 7 години е част от компанията AК „Магнит“. 6 от тях работи на различни ръководни позиции във Финландия, а последната 1 година, преди да дойде в Годеч, е ръководил завода в Китай.

Последно Краси Чолаков беше в Годеч през май 2022 г. по повод годишна конференция на AQ, която събра на едно място изпълнителните директори на компанията от цял свят в бутиковия комплекс „Форест Хаусис“ в Годеч. Събитието беше уважено от представители на най-високо ниво от заводите в Бразилия, Канада, Естония, Финландия, Германия, Унгария, Индия, Италия, Литва, Мексико, Полша, Швеция, и САЩ. (ВИЖ ТУК)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.