Годеч – домакин на пилотно издание на Академия за младежки лидери, юноши с големи сърца се сплотяваха с танцови терапии и уъркшоп под звездите

Годеч бе домакин на организирано от БЧК – София област, пилотно издание на Академия за нови младежки лидери, които да станат част от голямото семейство на БМЧК.

Тур от събития посрещна активисти на организацията от Пирдоп, Драгоман, Костинброд, Етрополе и Своге. Първата спирка от гастрола им в Годеч бе НЧ „Н.Й. Вапцаров – 1899“, където бе представена презентация на основните дейности на БЧК през годините. ТС „Лудо младо“ и Йоанна Христоскова подариха на гостите вълнуващи музикални минути със своето творчество.

В 17 ч. младежите с големи сърца се отправиха към бутиковия комплекс „Форест Хаусис“, където ги очакваха различни дейности за сплотяване на колектива, като танцово-двигателна терапия със сертифициран специалист – Емилия Михайлова, хлебна терапия, филм под звездите и още много други.

Младоците имаха възможността да наблюдават отблизо красотата на звездното небе, като гледаха звездите с телескоп под вещото ръководство на физичката Елена Станимирова, която проведе кратка беседа за небесните тела.

Вторият ден от Академията ще бъде посветен на организационната дейност, работата с нормативни документи и набелязване на бъдещи цели. Събитието има за цел да запознае, сплоти и развие личностните и екипни качества на младежките координатори от областта.

Специални гости на мероприятието бяха директорът на ОС на БЧК-София област – г-н Росен Василев, д-р Валентин Пеев – председател на Областния съвет на БЧК София, специалисти и доброволци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.