ОПИТ ЗА МАНИПУЛАЦИЯ НА ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ: ВрИД кметът Надя Сотирова с опровержение на откровени лъжи и безумни внушения

ВрИД кметът на Община Годеч – г-жа Надя Сотирова, излезе с опровержение на невярна, манипулативна и анонимна информация относно новия кът за отдих в града.

„Във връзка с появили се неверни твърдения относно новоизградения кът за отдих в Годеч, целящи да създадат напрежение сред населението, най-вероятно, за постигане на политически цели, искам да внеса следните пояснения. На 1.03.2019 г. Община Годеч кандидатства по Националната кампания „За чиста околна среда” на ПУДООС на тема: „Обичам природата – и аз участвам” с проектопредложение за изграждане на функционално пространство в град Годеч – кът за отдих и почивка. След одобрение от ПУДООС на 17.05.2019 г. Община Годеч подписа договор за безвъзмездна финансова помощ на стойност 9988, 25 лв. с ДДС. (ВИЖ ТУК) Дейностите по проекта включват: подравняване на терена, полагане на бетонова основа за беседка и маса, озеленяване на терена, доставка и монтаж на чешма, доставка и монтаж на 4 бр. пейки, доставка и монтаж на кошчета за отпадъци – 2 бр., доставка и монтаж на беседка с пейка и маса“, пише Надя Сотирова.

„Едно от условията за кандидатстване и одобрение на проекта бе обществено участие – доброволен труд, подкрепа от граждани, фирми, неправителствени организации. Цитираните хиляди левове за пейки, закупени от Община Годеч, не кореспондират с истината. Цената на 1 бр. пейка, тип шезлонг, е 210 лв. Общата стойност на четирите пейки, които Община Годеч е закупила, е в размер на 840 лв.“, подчертава ВрИД кметът.

„Извън дейностите, упоменати в проекта, с доброволен труд и напълно безвъзмездно е изградена пътека от бетонови плочи. Разпространените в публичното пространство твърдения са неверни, неадекватни и неоснователни. Община Годеч ще търси отговорност за действията на лицата, опитващи се да уронват престижа и авторитета й пред съответните институции и по съдебен ред“, завършва Надя Сотирова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.