Росица Иванова обяви поредна добра новина за жителите на село Шума

suborСело Шума си спретна общоселски събор насред центъра за поредна година. Десетки жители и гости на селото се събраха в двора на кметството, където се състоя празничният концерт. В него взеха участие танцьорите от ТС „Лудо младо” при НЧ „Н.Й.Вапцаров – 1899” – Годеч и даровитият певец Николай Боянов, чиито корени са от село Шума.

Празникът на селото бе уважен от Росица Иванова, областен управител на Софийска област, Надя Сотирова, зам.-кмет на Община Годеч, Мария Владимирова, председател на ОбС-Годеч, кметове и кметски наместници.

Добрите новини за Шума заваляха в самото начало на празничната вечер, когато приветствие поднесе Росица Иванова, областен управител на Софийска област.

Изненадващо г-жа Иванова обяви, че село Шума, единствено в Община Годеч, е включено в Национална програма за отбелязване на 100 години от първата световна война и участието на България в нея. С постановление №152 на Министерски съвет от 24 юни 2016 г. село Шума получава 2 959 лв. за ремонт на военния паметник, намиращ се в центъра на селото.

Добрата вест зарадва присъстващите, които изригнаха в аплодисменти.

„Това, че сте тук, днес, говори, че всички сте хора, здраво стъпили на земята. Държащи на своите корени, традиции, на своята история, на своето бъдеще”, продължи със словото си Росица Иванова.

„Трябва да бъдете горди и щастливи, че вашето село тръгна по пътя на своето европейско преобразяване и развитие”, добави още тя, изброявайки стореното в Шума до момента – ремонтирания път от Балач до Годеч, преминаващ през селото, и частично подменената водопреносна мрежа.gosti5

Приветствие поднесе и кметицата на село Шума Йорданка Андреева, която не скри задоволството си от присъствието на толкова много хора на едно място.

Тя пожела на всички здраве и искрено щастие и допълни: “Ще продължим да се борим нашето село да става все по-красиво и по-развито.”

Заместник-кметът на Община Годеч Надя Сотирова лично поздрави от името на кмета на Община Годеч Радослав Асенов и от свое име жителите на село Шума. Г-жа Сотирова пожела здраве и само хубави моменти, които да радват жителите на селото.shhhshuma1shhh1

shuma

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.