100-годишната баба Гюргена от Бракьовци посрещна гости от Община Годеч (СНИМКИ)

100gggЗам.-кметът на Община Годеч Надя Сотирова и секретаря на общината Валя Манова честитиха 100-годишния юбилей на Гюргена Панкова от село Бракьовци. Те зарадваха столетницата с торта, букет и парична сума.

Баба Гюргена Панкова е родена на 16 юли 1916 г. Има трима сина, шест внука и пет правнука.

Израства без баща, а майка й умира на 99 години. „Баща й умира на фронта, на Тутраканския фронт, по време на Първата световна война – 1916 г., когато тя се ражда. Не го й познава, не го е виждала”, разказват синовете й.

100 g

Столетницата има трима братя и една сестра, които са починали. Цял живот работи земеделие. Днес големият й проблем е зрението. Затова не гледа телевизия, нито чете вестници. Краката също не я държат много, но пък се радва на бистър ум и памет.

Най-голямата й гордост са синовете й – Велко, Георги и Милко. И тримата познати в публичното пространство през годините. Георги Станимиров е бил директор на НУ „Христо Ботев” в Годеч, а по-късно изкарва и три мандата като кметски наместник на село Бракьовци.

Милко Станимиров също е бил директор – на Помощното училище в Годеч, където работи 16 години.

Брат им Велко пък е бил учител в Гинци, а по-късно също кметски наместник на родното си село, изкарвайки два мандата. Работил е й като зоотехник в ТКЗС-то.bg

gosti9

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.