Стилиян отлетя, но остана завинаги с нас, за да се замислим за престоя си на този свят

Трагедия почерни Годеч в навечерието на предстоящите празници. 26-годишният Стилиян Тодоров напусна този свят без време, нелепо и страшно.

Какъв беше приживе Стилиян и как ще го запомним – разказва неговият класен ръководител Методий Кирилов:

„Връщам се към времето, когато бях класен ръководител на Стилиян. Няма да забравя неговия светъл поглед, който отразяваше доброто му сърце, и онази усмивка, която неволно ме караше и аз да се усмихна. Тя беше толкова непринудена и естествена и загатваше, че това момче умее да се радва на живота и да мечтае. Една от тези негови мечти беше да стане шофьор и да работи в мина „Станянци“. В междучасията рисуваше камиони и багери. И постигна своята мечта. Колегите, с които е работил, го познават като сърдечен човек и голям професионалист. Още като ученик Стилиян не можеше да търпи неправдата и обичаше да помага на другите. Такъв си остана и до днес.

Гордея се, че бях класен ръководител на това момче, научено на благородство и труд от своите родители. И в следващия миг се случи непоправимото. В този тежък момент можем да се обърнем към словото, което носи силата да побеждава смъртта и да връща времето назад, както и да чертае бъдещето.

Стилиян ще е винаги с нас, защото ние постоянно ще говорим за него и по този начин той ще живее – в нашите спомени, сънища, в нашите разговори. И не само това – той ще ни кара да размишляваме върху престоя си на този свят. Когато си спомняме за него, ще бъдем по-упорити и трудолюбиви, ще мечтаем повече и ще помагаме на другите. Светъл път, Стилиянчо. За своите 26 години ти остави незабравими следи в нашата памет!“

Поклонението ще се състои утре – 12 април, от 10.30 часа в църквата „Свети Димитър Солунски Чудотворец“ в Годеч. От 12 ч. ще се извърши опелото, а непосредствено след него ще бъде и погребението.

Редакцията на „Актуален глас“ изказва съболезнования на семейството и близките на Стилиян Тодоров.

Поклон пред светлата му памет!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.