Абсурд! Районното в Годеч непригодно за местното население, но годно за арестантите на Костинброд

Горещата тема за преобразуването на РУ Годеч в участък не спира да провокира коментари и нито един не е в подкрепа на взетото решение. Местните хора са възмутени, че Районното, което обслужва пограничен район в шестата по големина от 22-те общини в Софийска област – Годеч, е неглижирано като нефункционално. И освен че се посяга  на сигурността на гражданите и се унищожава нещо работещо, наясно ли са „умните“ глави, че РУ Годеч е сред малкото, които разполагат с модерен арестен блок, отговарящ на всички изисквания на Европейския съюз. И парадоксалното е, че „добре работещото“ РУ-Костинброд, което „прилапа“ щатния състав на РУ-Годеч, не разполага с арест и ще продължи да кара задържаните лица в РУ Годеч, макар и вече като участък.

Това изтъкна в специално интервю пред „Актуален глас“ и ст. комисар Радослав Сотиров. (ВИЖ ТУК)

„По мое време (бел. ред. като директор на РДГП – Драгоман) по европроект в Годеч се изградиха единствените за района арестни помещения, отговарящи на всички изисквания, включително за малолетни и непълнолетни, които липсват в РУ-Костинброд и РУ-Сливница. Да кажа, че в ареста на РУ-Годеч задържахме и лица от ГКПП-Калотина“, обяви Радослав Сотиров.

Новият арест в полицията в Годеч беше открит през януари 2012 г. от комисар Николай Николов – директор на ОДМВР-София

Той се състои от три помещения – за трима мъже, две жени и две непълнолетни лица. Има и помещения за приемане и обработка на документи, за разпит и разпознаване, за срещи с адвокат и склад за вещи на задържаните.

Арестният блок е оборудван със система за видеонаблюдение, алармена инсталация, пожароизвестяване и паник бутони.

Добрата материална база, позволяваща зачитането на човешките права на престъпилите закона, се оказва от значение само в определени случаи – когато годечкото РУ следва да се превърне в хотел за временно пребиваване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.