ЧРД на Цветелина Панайотова – социалния работник с доброто сърце и вярата в човека

Цветелина Панайотова е рожденикът на „Актуален глас“ на 18 август. Днес тя навършва 48 години и по този повод нашият репортер Димитър Тодоров я изненада с букет цветя в дома й.

Цветелина Панайотова е родена в Годеч. Завършва средното си образование в местната гимназия, а след това „Социални дейности“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. През 2000 г. започва работа като социален работник в служба „Социално подпомагане“ в Годеч. Оттогава до днес работи с най-уязвимите и рискови групи от населението.

Никога няма да забрави как през 2009 г. заедно с колежката й Дарина Пейчева успяват да спасят две деца в риск, живеещи в нечовешки условия, малтретирани и насилвани да вършат тежка физическа работа, като ги извеждат от дома им. Случаят тогава придобива широк обществен и медиен отзвук, който продължава да отеква в съзнанието на Цветелина и до днес.

Помогнала е на стотици хора в нужда, но не търси благодарност. За нея доброто е важно само по себе си, защото дава смисъл на човешкия живот.

На 48 години Цветелина казва, че се е научила да не отдава внимание на хорското мнение и вече живее за себе си.

„В един момент от живота спира да ти пука за хорското мнение и това кой какво ще каже. Много късно човек разбира, че не си струва да живее за мнението на другите“, признава тя. 

Гордее се, че е успяла да надмогне страха от промяната и неизвестното, след като през 2020 г. сменя работното си място и отива в дирекция „Социално подпомагане“ в град Костинброд, където е главен социален работник и се занимава с хора с увреждания. 

На въпроса: „Ако не беше станала това, което си, какво щеше да работиш, тя споделя: „Нещо в сферата на ресторантьорство. Като студентка работех като барманка, сервитьорка и това много ми харесваше. Сега, ако имам възможност, бих си отворила бутиково заведение в мой стил или цветарски магазин.“

Цветелина е щастливо омъжена с двама сина.

На своя 48-и рожден ден си пожелава да живеем по-добър живот.

„Като се срещаме да се поздравяваме, да сме доволни и щастливи. Виждам тъгата в очите на хората, а тя е от живота, който през последните години стана много труден“, завършва годечанката с голямо сърце.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.