Бакшиши изсипаха бежанци в Гинци, РУ Костинброд прати патрул час по-късно

Поредна група нелегални мигранти са изсипани посред бял ден в Гинци. Това алармираха жители на най-голямото село на община Годеч.

Бежанците са били докарани от две таксиметрови коли и стоварени на пътя около 14 часа на 12 октомври. Въпреки подадения веднага сигнал на тел. 112, РУ Костинброд го препраща на дежурните полицаи в участъка в Годеч близо час по-късно, научи „Актуален глас“.  Униформените мигновено се отзовават на мястото, но бежанците вече ги няма. Към 17.00 часа мястото е посетено и от служители на „Гранична полиция“, също безрезултатно.

Абсурдното е, че село Гинци, което е в община Годеч, се обслужва от служители на граничния участък в община Георги Дамяново, област Монтана, въпреки че попада в обхвата на ГПУ Калотина. Т.е. при сигнал граничарите от Георги Дамяново трябва да изминат близо 60 км. за около един час до село Гинци, което често прави пристигането им абсолютно неефективно…

Припомняме, че нелегалният трафик в района Годеч процъфтява след безумната Бойко-рашкова реформа, която се превърна в бич за населението на града и селата. (ВИЖ ТУК)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.