Райна Иванова – жена с душа на творец

Райна Иванова открива месеца на Скорпиона. Годечанката днес става на 56 години и e специалният рожденик в инициативата „“Актуален глас празнува с вас“.

Райна е родена и израснала в Годеч, има сестра. Веднага след като завършва училище, започва работа в АК „Магнит”, където работи вече 38 години.

Хобито й е да плете и бродира. Изплела е с търпение и сръчност много дрехи. В колекцията й има жилетки, пуловери, чорапи и др.

И понеже обича много да майстори нещо с ръцете си, започнала и да бродира. Така релаксира от ежедневието.

Избродирала е много дрехи на свои колеги и приятели с най-различни декоративни елементи – цветя, пайети, мъниста.

Димитър Тодоров сюрпризира рожденичката на работното й място

Нейната сила и опора е съпругът й Николай, който е от Нови пазар, но след като среща Райна, остава завинаги в Годеч. Купон в някогашния славен ресторант „Горски кът“ на ул. „Софийско шосе“ се оказва съдбоносен за двамата. Там прехвърчат искрите на любовта, влюбват се, женят се и създават щастливо семейство с две деца.

В съвременния свят я натъжава това, че хората стават все по алчни, злобни и завистливи.

„Добротата изчезна. Вече няма на кого да се довериш. Навремето имаше приятелство, а сега и най-добрият ти приятел може да ти забие нож в гърба”, казва с тъга Райна.

На фона на тъжната действителност обаче тя с радост признава, че е успяла да съхрани едно здраво и дългогодишно приятелство – с детската учителка Вася Георгиева. Двете са съученички, седели са на един чин.

Навръх рождения си ден Райна си пожелава да бъде здрава и с намигване към децата си разкрива, че иска да я ощастливят с внуци. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.