Годеч търси нов превозвач, настоящият ЕТ „ДИАС – Иво Сотиров“ се отказва след 23-годишна дейност

Община Годеч информира жителите на града и селата, че фирмата превозвач ЕТ „ДИАС“ – Иво Сотиров отказва да поднови договора си за обществен превоз на пътници по автобусни линии, съгласно утвърдени маршрутни разписания от републиканската и общинската транспортна схема, който е до 30 септември 2023 г. 

Въпреки осигуреното от Община Годеч дофинансиране в условията на спешни мерки намирането на транспорт в малките населени места продължава да бъде много трудно, подчертават от местната управа.

Към настоящия момент тече процедура за избор на изпълнител по Закона за обществените поръчки за извършване на обществен превоз на пътници по автобусни линии от републиканската и общинската транспортна схема, квота Община Годеч, съгласно утвърдените маршрутни разписания, информират още от Общината.

Общинското ръководство ще предприеме всички необходими мерки да бъде осигурен транспорт, за да не се стига до прекъсване на обществения превоз след 1 октомври 2023 година. 

Потърсихме за коментар превозвача, който беше лаконичен:

„Договорът ми изтича на 30 септември, след което не желая да продължавам с тази дейност. 23 години стигат!“, отсече Иво Сотиров.

„Важно е да подчертая, че нямам никакви проблеми с Общината. Работили сме коректно и с диалог през годините, времената са трудни, стига толкова“, завърши той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.